Svet 0

19.06.2024.

13:55

Moskva izdala naređenje: Pripremite dokumente, povlačimo se...

Predsednik Dume Vjačeslav Volodin naložio je Odboru Dume za međunarodna pitanja da pripremi odluku o obustavi učešća Rusije u Parlamentarnoj skupštini OEBS.

Izvor: Sputnjik

Moskva izdala naređenje: Pripremite dokumente, povlačimo se...
Profimedia

Podeli:

Rusija ne može da prihvati situaciju u kojoj joj ne dozvoljavaju da iznese svoj stav u okviru PS OEBS, istakao je Volodin.

"Naš stav ovde je apsolutno otvoren i jasan. Mi nećemo finansirati ovo divljanje, koje nema nikakve veze sa parlamentarnim strukturama i pritom radi po nalogu Sjedinjenih Američkih Država", dodao je on.

Prethodno je predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko podržala je predlog komiteta Saveta Federacije da se pripremi zajednička odluka sa Državnom Dumom o suspenziji učešća ruske delegacije u radu PS OEBS.

Ona je zadužila Odbor za međunarodne poslove da pripremi odgovarajući nacrt odluke. Pretpostavlja se da bi Savet Federacije mogao da donese odluku da da obustavi rad Rusije u PS OEBS-a već 3. jula.

Zauzvrat, predsednik komiteta Državne dume za međunarodne poslove Leonid Slucki rekao je da ovu odluku podržava i donji dom ruskog parlamenta. On je napomenuo da se ta organizacija pretvorila u "skup rusofobičnih političara" i da je to argument u prilog donošenja odgovarajuće odluke.

Podsetimo, Rumunija je ranije odlučila da isključi ne samo Rusiju, već i Belorusiju iz učešća na sednici Parlamentarne skupštine OEBS-a, koja će se održati od 29. juna do 3. jula.

I šef delegacije Rusije u PS OEBS Petar Tolstoj takođe je predložio da se obustavi delegacije u toj organizaciji, kao i uplata članarine.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

1 d

Podeli: