Svet 8

19.06.2024.

8:16

Moskva: Nikad!

Ukrajina se nikada neće pridružiti Severnoatlantskoj alijansi, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Izvor: Sputnjik

Moskva: Nikad!
Profimedia

Podeli:

On je tako prokomentarisao izjave generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da je uslov za ulazak Ukrajine u vojni blok pobeda u sukobu sa Ruskom Federacijom.

"Znači, to se neće nikada desiti. Nadam se da Stoltenberg to shvata", istakao je on.

"On zna bolje od mene kako je pripremljena ozloglašena odluka iz 2008. godine, kada su lideri NATO-a na najvišem nivou napisali da će Ukrajina postati članica NATO-a. To je u značajnoj meri bio okidač cele ove krize koju vidimo danas. AKO je NATO spreman da i dalje rade na isti način, da ništa nisu naučili iz istorije, onda će im se sve to vratiti kao bumerang", naglasio je on.

Odgovarajući na pitanje da li iz toga proizilazi da Ukrajina nikada neće ući u NATO, Rjabkov je naglasio: "Mislim da je to isključeno".

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: