Svet 38

19.06.2024.

23:40

Rat – dan 847: Udar na Ruse; Zavijaju sirene; PVO obara dronove

Rat u Ukrajini – 847. dan. Više ukrajinskih dronova napalo je naftna skladišta u ruskoj Rostovskoj oblasti, što je izazvalo više požara, saopštile su ruski zvaničnici.

Izvor: B92.net

Rat – dan 847: Udar na Ruse; Zavijaju sirene; PVO obara dronove
Shutterstock/zef art

Podeli:

Više ukrajinskih dronova napalo je naftna skladišta u ruskoj Rostovskoj oblasti, što je izazvalo više požara, saopštile su ruski zvaničnici.

Završeno

23:36

Argentina: Nećemo se mešati u sukob Moskve i Kijeva

Argentinska vlada nema nameru da se meša u sukob u Ukrajini i šalje vojnu pomoć Kijevu, izjavio je portparol predsednika ove južnoameričke zemlje Manuel Adorni.

"Nećemo pružati nikakvu vojnu pomoć. Nudićemo humanitarnu podršku, pomoć u logistici i deminiranju teritorije, ali se ni na koji način nećemo mešati u vojni sukob", istakao je portparol na konferenciji za novinare.

Argentinski list Kronista ranije je pisao da je moguće da su vođeni pregovori o predaji Ukrajini argentinskih srednjih tenkova TAM, koje je za Argentinu svojevremeno projektovala Nemačka.

23:23

Uzbuna za vazdušnu opasnost

Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u Nikolajevskoj, Harkovskoj, Kirovogradskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine.
 

22:54

Nemačka sprečila dogovor EU o novom paketu sankcija Rusiji

Zemlje EU nisu uspele da se dogovore oko 14. paketa sankcija Rusiji pošto je Nemačka ostala blokirajuća sila uprkos ukidanju klauzule koju je Berlin smatrao problematičnom, saopštile su diplomate EU.

Zvaničnici iz 27 zemalja EU raspravljaju o paketu više od mesec dana. Nove mere uključuju zabranu ruskog transporta LNG-a i plan da operateri EU budu odgovorni za kršenje sankcija od strane podružnica i partnera u trećim zemljama.

Oklevanje Nemačke delimično je posledica unutrašnjeg neslaganja između njenog ministarstva spoljnih poslova i kancelarije kancelarke, rekli su diplomate i izvor upoznat sa ovim pitanjem.

22:01

Oboreno 37 dronova

U pograničnim delovima Kurske oblasti u sredu je uništeno i neutralisano 37 dronova Oružanih snaga Ukrajine, saopštio je na svom Telegramu vršilac dužnosti gubernatora oblasti Aleksej Smirnov.

21:17

Podstanica potpuno uništena

Podstanica „Luč“ u Energodaru, koja je ključni infrastrukturni objekat, potpuno je uništena u ukrajinskom granatiranju. Zaporoška nuklearna elektrana obezbeđuje grad strujom, saopštili su u stanici.
 

19:41

Nestala struja u Zaporoškoj oblasti

U Energodaru u Zaporoškoj oblasti došlo je do havarijskog nestanka struje zbog napada ukrajinskih bespilotnih letelica na trafostanicu "Luč", saopštile su gradske vlasti.

U Energodaru se nalazi Zaporoška nuklearna elektrana. Kako su saopštili u nuklearki, isključenje struje neće se odraziti na rad stanice.
 

18:30

Ukrajina će ipak zvati Rusiju?

Šef kabineta Vladimira Zelenskog, Andrej Jermak, izjavio je da bi Kijev mogao da pozove predstavnika Rusije na sledeću konferenciju o Ukrajini, prenosi agencija „Blumberg“.

"Mislimo da će biti moguće da se pozove predstavnik Rusije", kazao je Jermak.
 

17:38

Sirene za vazdušnu opasnost na teritoriji cele Ukrajine

Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je na teritoriji cele Ukrajine, sledi iz onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalne transformacije.

17:37

Kuća pogođena u ruskom napadu na Harkov, jedna osoba poginula, jedna povređena

Jedna osoba je poginula, a jedna je ranjena u napadu ruskih snaga na selo u blizini Harkova.

"Policija je 19. juna primila dojavu o granatiranju sela Vilhivka, Harkovski okrug. Okupatori su pogodili naselje, verovatno sa dve protivtenkovske rakete. Pogođen je stambeni objekat.  Uništene su i druge zgrade duž ulice", saopštila je pres služba Uprave nacionalne policije Harkovske oblasti.

Više eksplozija odjeknulo je i u Harkovu.

16:33

Oboren ukrajinski dron

Ruski PVO sistemi oborili su oko 16 časova još jedan ukrajinski dron avionskog tipa iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: