Svet 0

18.06.2024.

17:20

Sprečavanje ilegalne migracije: Hrvatska, Slovenija i Italija prave plan

Ministri unutrašnjih poslova Italije, Hrvatske i Slovenije razgovarali su danas u italijanskoj Goriciji o sprečavanju ilegalnih prelazaka granice i borbi protiv krijumčarenja migranata ocenivši saradnju tri država na visokom nivou.

Izvor: Tanjug

Sprečavanje ilegalne migracije: Hrvatska, Slovenija i Italija prave plan
Shutterstock/Gene Isenko

Podeli:

Oni su na sastanku potvrdili da kontrole na granicama ostaju i tokom sezone, prenosi Hina. "Rezultat naše čvrste saradnje i dogovora konstruktivne su mere koje preduzimamo u borbi protiv ilegalnih migracija i krijumčarenja ljudi.

Naš dijalog ima čvrstu perspektivu i vodi do konkretnog nadzora evropskih granica, što smo i danas još jednom potvrdili", rekao je italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Pjantedosi.

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović naglasio je kako, uprkos uvođenju internih kontrola nadzora na granici, građani Hrvatske, Slovenije i Italije nisu osetili kontrole u meri u kojoj bi to omelo njihove svakodnevne aktivnosti, kao i da saradnja mora da se nastavi.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina "da", Srbija "ne"

Ukrajina i Moldavija, po ubrzanoj proceduri i preskačući uobičajeni vozni red, danas počinju pristupne pregovore sa Evropskom unijom.

8:05

25.6.2024.

1 d

Podeli: