Svet 0

14.06.2024.

21:37

Nezapamćeno nevreme: Sve je uništeno, ima mrtvih

Najmanje 10 ljudi poginulo je u poplavama i klizištima izazvanim obilnim kišama juče u himalajskim regionima Indije i Nepala.

Izvor: Index.hr

Nezapamćeno nevreme: Sve je uništeno, ima mrtvih
EPA-EFE/NARENDRA SHRESTHA

Podeli:

Zbog jakog nevremena, 2.400 turista nasukano je u severoistočnoj indijskoj državi Sikim. Šestoro je poginulo u državi Sikim, a još četvoro tokom klizišta u susednoj nepalskoj provinciji Koši.

"Kiša neprekidno pada već 36 sati. Izvukli smo tela mrtvih i predali ih porodicama," rekao je za Si-En-En Hem Kumar Četri, okružni sudija Sikima. On je dodao da je u nevremenu teško oštećeno najmanje 45 kuća, puteva, mostova i infrastrukture.

Država Sikim je poznata po svojim živopisnim himalajskim pejzažima, sa 28 planinskih vrhova, 21 glečerom i više od 200 jezera. Ali kao i svaki planinski region, podložan je smrtonosnim poplavama i klizištima. Četri je rekao da je oko 2.400 turista zaglavljeno u raznim turističkim mestima u državi, jer su klizišta zatrpala puteve, a jaka kiša oštetila mostove.

"Oni su zaglavljeni, ali su bezbedni. Za njih smo dogovorili smeštaj sa vlasnicima hotela dok nevreme ne prođe", rekao je on.

"Šteta na putevima je zaista velika. Biće potrebno vreme da se sve raščisti. Nadamo se da ćemo u roku od nedelju dana obnoviti saobraćaj", dodaje on.

Indijsko meteorološko odeljenje saopštilo je da će jaka kiša padati i danas u oblasti Sikima.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: