Svet 0

14.06.2024.

21:58

Užas u Finskoj: Dete teško ranjeno nožem

Muškarac, naklonjen krajnjoj desnici, osumnjičen je danas da je nožem napao i teško ranio 12-godišnje dete u tržnom centru u gradu Oulu na severu Finske.

Izvor: Tanjug

Užas u Finskoj: Dete teško ranjeno nožem
Profimedia

Podeli:

Osumnjičeni je takođe nameravao da napadne još jedno dete juče popodne i suočiće se sa preliminarnim optužbama za dva pokušaja ubistva, navodi se u saopštenju Nacionalnog istražnog biroa (NBI), prenosi finski javni servis Ile (Yle).

"Krivična istraga je još u ranoj fazi i policija ne zna tačan motiv dela. Međutim, poznato je da osumnjičeni ima pozadinu u ekstremno desnim aktivnostima", saopštio je NBI.

Finski premijer Peteri Orpo osudio je napad i napomenuo da je "nasilje krajnje desnice prava pretnja u Finskoj".

Policija je saopštila da je povređeno dete u stabilnom stanju nakon napada, kao i da se veruje da je napadač, koji je rođen 1990. godine, ubo dete nekoliko puta s leđa pre nego što ga je zaustavilo obezbeđenje, saopštio je NBI.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: