Svet 0

14.06.2024.

14:47

"Makron ignoriše zverstva. Ne pristajemo"

Izraelski ministar odbrane Joav Galant saopštio je danas da se Izrael neće pridružiti trilateralnoj radnoj grupi za umanjivanje tenzija između te zemlje i libanske militantne grupe Hezbolah, koju je predložio francuski predsednik Emanuel Makron.

Izvor: Tanjug

"Makron ignoriše zverstva. Ne pristajemo"
Profimedia

Podeli:

"Dok ratujemo i branimo naš narod, Francuska je usvojila neprijateljsku politiku protiv Izraela. Čineći to, Francuska ignoriše zverstva koja je počinio Hamas protiv izraelske dece, žena i muškaraca", navodi se u saopštenju Galanta, prenosi Tajms of Izrael.

Galant je potvrdio da Izrael neće biti deo trilateralne radne grupe, za koju je juče Makron rekao da su SAD, Francuska i Izrael pristali da rade zajedno na deeskalaciji konflikta Izraela s grupom Hezbolah.

"Postigli smo sporazum na principu trilateralne kontakt-grupe Izraela, SAD i Francuske na osnovu predloga koji smo mi izneli i učinićemo isto sa libanskim vlastima", rekao je Makron u četvrtak novinarima na marginama samita G7 u Italiji.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: