Svet 0

13.06.2024.

20:21

Budanov: Rusi to već osećaju...

Ukrajina već koristi oružje koje isporučuje Zapad za udare dugog dometa na rusku teritoriju, potvrdio je šef kijevske Glavne obaveštajne uprave (GUR).

Izvor: Russia today

Budanov: Rusi to već osećaju...
Profimedia/AFP PHOTO/VICTOR PINCHUK FOUNDATION

Podeli:

Na pitanje novinara kako je upotreba stranog oružja promenila situaciju na bojnom polju i kako Moskva planira da odgovori na ove napade, Kiril Budanov je rekao da ruske snage to "već osećaju".

On je dodao da je ublažavanje ograničenja upotrebe municije zapadne proizvodnje protiv ruskih snaga "definitivno olakšalo situaciju", ali "ni više, ni manje od toga".

Šef obaveštajne službe je takođe upitan kako bi Rusija mogla da odgovori na prelazak potencijalne “crvene linije“, a Budanov je na to odgovorio da takve linije zapravo ne postoje, tvrdeći da su one već više puta pređene.

Podsetimo, nekoliko zapadnih zemalja nedavno dalo Ukrajini zeleno svetlo da koristi oružje koje im je isporučeno za napad na ciljeve duboko unutar ruske teritorije.

SAD i druge zemlje su tvrdile da je taj potez bio potreban da se zaustavi prodor Moskve u oblast Harkov, koja se graniči sa ruskom Belgorodskom oblasti.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vojska je raspoređena: Novi rat počinje?

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je pojačano obezbeđenje državne granice, a određene trupe stavljene su u stanje visoke pripravnosti zbog intenziviranja ukrajinske vojske u pograničnim oblastima.

20:48

2.7.2024.

1 d

Podeli: