Svet 0

13.06.2024.

9:15

Skandal u kabinetu premijera: Pokrenuta istraga

Jedan od glavnih pomoćnika aktuelnog premijera Velike Britanije Rišija Sunaka kladio se na datum izbora, što je dovelo do istrage u ovoj zemlji.

Izvor: Index.hr

Skandal u kabinetu premijera: Pokrenuta istraga
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Podeli:

Kreg Vilijams, ključni član Sunakovog tima i Konzervativne stranke, kladio se u 100 funti da će izbori biti raspisani u julu, samo tri dana pre nego što je to najavio njegov šef.

Osvojio bi 500 funti kada je Sunak objavio kada će izbori biti održani, ali je Ladbrokers prekinuo opkladu kao "problematičnu".

U Velikoj Britaniji je odmah najavljena istraga, a ovaj skandal došao je u najgorem mogućem trenutku za konzervativce, koji bi prema svim anketama mogli da se suoče sa velikim porazom kada dođu izbori.

Najnovije ankete pokazuju da je Laburistička partija na 44 odsto, dok Konzervativna partija ima samo 21 odsto podrške. Odmah iza njih je Reform UK partija sa 15 odsto, a tu je i Liberalno demokratska partija sa 10 odsto podrške među građanima Velike Britanije.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina "da", Srbija "ne"

Ukrajina i Moldavija, po ubrzanoj proceduri i preskačući uobičajeni vozni red, danas počinju pristupne pregovore sa Evropskom unijom.

8:05

25.6.2024.

1 d

Podeli: