Svet 38

09.06.2024.

12:37

Ispravka: Nemačka ne ulazi u rat

Mediji u regionu objavili su vest, koju je preneo i portal B92.net pod naslovom "Nemačka ulazi u rat? Objavljen dokument", gde se insuinira da će NATO zemlje navodno ući u sukob sa Rusijom posle agresije te zemlje na Ukrajinu.

Izvor: Index.hr

Ispravka: Nemačka ne ulazi u rat
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Podeli:

Međutim, kako nam je na to ukazao portal "Raskrinkavanje.me", u tekstu su navedene informacije koje su pogrešno interpretirane i to u netačnom kontekstu.

U tekstu se navodi kako je Nemačka ažurirala planove za slučaj rata u dokumentu od 67 strana u kome se navod šta bi ljudi trebalo da rade, itd. takođe, u članku se pominje i ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus, koji je naveo da bi Nemci trebalo da budu spremni za rat do 2029. godine.

Iz toga je kristalno jasno da to ne znači da se Nemci spremaju za rat, već da se polako spremaju za eventualno najgori razvoj događaja, a to je da Rusija pokori Ukrajinu, a zatim krene na neku drugu zemlju, potencijalno članicu NATO-a

“Regrutacija, racionalizacija i stanice metroa pretvorene u bunkere. Po prvi put od Hladnog rata, Njemačka je ažurirala svoje planove u slučaju da izbije sukob u Evropi, dok ministri potenciraju prijetnju koju predstavlja Rusija. Moramo biti spremni za rat do 2029. godine. Moramo da obezbijedimo odvraćanje da spriječimo da dođe do najgoreg”, rekao je on.

On je dodao  da su finansije, materijali i osoblje ključni za taj cilj.

"U hitnoj situaciji, potrebne su nam jake mlade žene i muškarci koji mogu da brane ovu zemlju", navodi se u tekstu DW.

Iz ovoga se jasno vidi da Nemačka niti ulazi u rat, niti ministar Pistorijus ima želju da ratuje.

Ovom prilikom se izvinjavamo se čitaocima zbog nenamernog propusta.

Podeli:

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: