Svet 0

08.06.2024.

14:16

Neverovatna akcija: Spašeni su

Taoce Noa Argamanija (25), Almog Meira (21), Andreja Kozlova (27) i Šlomija Živa (40) oteo je Hamas sa festivala Nova 7. oktobra 2023. godine.

Izvor: Večernji list

Neverovatna akcija: Spašeni su
Profimedia/Doaa Albaz / Anadolu

Podeli:

Izraelsko ministarstvo odbrane saopštilo je da su snage IDF-a izvele u subotu smeli napad na izbeglički kamp Nuserijat u Pojasu Gaze, koji je kulminirao uspešnim spasavanjem talaca koje Hamas drži od 7. oktobra.

Četiri izraelska taoca spašena su jutros u složenoj operaciji IDF-a, Šin Beta i izraelske policije (Jamam). Taoce, Noa Argamanija (25), Almog Meira (21), Andreja Kozlova (27) i Šlomija Živa (40), oteo je Hamas sa mesta održavanja festivala Nova, gde je ubijeno mnogo mladih posetilaca.

Taoci su spašeni sa dve različite lokacije u centru Nuseirata.

"Njihovo zdravstveno stanje je stabilno i oni su prebačeni u medicinski centar Šeba u Tel-Ha Šomeru na dalje lekarske preglede", saopštilo je danas izraelsko Ministarstvo odbrane.

Palestinski izveštaji potvrdili su jutros akciju izraelske vojske u oblasti Nuseirata, ne pominjući taoce.

Zvaničnici Hamasa izvestili su o ofanzivi velikih razmera koja je uključivala bombardovanje iz tenkova, helikoptera, dronova i borbenih aviona.

Prema ovim izveštajima, desetine Palestinaca je ubijeno ili povređeno u napadima. Palestinski izvori takođe tvrde da su "specijalne snage" IDF-a ušle na teritoriju Nuseirata.

Ranije je portparol IDF-a potvrdio operacije, navodeći da "IDF gađa terorističku infrastrukturu u toj oblasti".

Palestinski izvori izvestili su o najmanje 15 mrtvih i desetinama povređenih u napadima.

Arapski mediji su takođe izvestili da su izraelske snage bezbednosti opkolile školu Al-Daava u severnom izbegličkom kampu Nuseirat, usred intenzivne razmene vatre.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: