Svet 0

08.06.2024.

12:50

Ministar podnosi ostavku?

Očekuje se da će i u razraelski ministartnom kabinetu Beni Ganc danas saopštiti da podnosi ostavku na tu funkciju, objavili su izraelski mediji, navodeći procene političkih analitičara.

Izvor: Tanjug

Ministar podnosi ostavku?
Profimedia

Podeli:

Gancovi portparoli nisu izneli detalje o njegovom obraćanju koje je zakazano za danas, ali su analitičari rekli za izraelske medije da se očekuje da će Ganc objaviti da podnosi ostavku, preneo je Rojters.

Ganc je prošlog meseca obavestio izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da će, ukoliko on do 8. juna ne predstavi jasnu strategiju za Pojas Gaze nakon okončanja rata, podneti ostavku.

Povlačenje Gancove centrističke partije ne predstavlja neposrednu pretnju za Netanijahuovu vladajuću koaliciju koja ima 64 od ukupno 120 poslaničkih mesta u Knesetu, ali bi moglo imati "ozbiljan uticaj", navodi britanska agencija.

Sa odlaskom Ganca, Netanijahu bi izgubio podršku centrističkog bloka koji je pomogao da se proširi podrška izraelskoj vladi u zemlji i inostranstvu od početka sukoba u Pojasu Gaze.

Gancova ostavka bi takođe mogla ukazivati na ograničene izglede za uspeh najnovijih napora za prekid vatre u Pojasu Gaze, navode analitičari.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: