Svet 0

08.06.2024.

12:30

Sravnjeni su, potpuno uništenje

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su tokom operacija u južnom delu Pojasa Gaze izraelski vojnici izvršili raciju i uništili vojni kompleks Hamasa u naselju Tel Sultan u gradu Rafa.

Izvor: Tanjug

Sravnjeni su, potpuno uništenje
Profimedia

Podeli:

U saopštenju se dodaje da su u toj oblasti izraelski vojnici ubili nekoliko operativaca, locirali tunele i zaplenili oružje.

Kako navodi Tajms of Izrael, Tel Sultan je jedan od četiri bataljona Hamasa u brigadi Rafa, a od kada se operacije IDF fokusiraju duž granice između Egipta i Gaze, bataljon Džabna, koji se nalazi u južnom delu jugu grada, pretrpeo je najveću štetu.

IDF navodi i da se nastavlja operacija u gradovima Deir el Balah i Bureidž u centralnom delu Pojasa Gaze, pri čemu se izvode udari na desetine lokacija "koje koriste terorističke grupe i ćelije naoružanih ljudi".

Palestinski mediji javili su da je najmanje 14 Palestinaca poginulo, a da su desetine povređene u novom izraelskom napadu na kampu Bureidž.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: