Svet 0

07.06.2024.

22:20

Poplave odnele milijarde evra; Vodostaj i dalje rizičan

Nemačke osiguravajuće kompanije suočavaju se sa velikim troškovima nakon poplava u južnoj Nemačkoj, a šteta je procenjena na dve milijarde evra, preneo je Špigl.

Izvor: Tanjug

Poplave odnele milijarde evra; Vodostaj i dalje rizičan
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Podeli:

Vodostaj u rekama na jugu zemlje je i dalje rizično visok, a na mestima sa kojih se povukla voda je vidljiva šteta.

"Očekujemo da će osigurani gubici biti oko dve milijarde evra", rekao je Jorg Asmusen, generalni direktor Nemačkog udruženja osiguranja (GDV), o posledicama poplava u Bavarskoj i Baden-Virtembergu. Istakao je da je procena i dalje neizvesna budući da se voda još nije povukla na svim mestima, a da je prioritet efikasno i brzo pružanje pomoći pogođenim građanima, piše Evropska pravda.

Tokom Božića, mnoge reke u severnoj i centralnoj Nemačkoj izbile su iz korita, nanevši štetu procenjenu na 200 miliona evra, a poplave u Sarlandu i Rajni-Palatinat koštaju osiguravače isto toliko, prema prethodnoj prognozi GDV-a.

U Nemačkoj je, posle poplava na jugu, obnovljena rasprava o potrebi obaveznog osiguranja kuća od elementarnih nepogoda, ali se vladajuća koalicija ne slaže oko toga.

Brojne oblasti u južnoj Nemačkoj, posebno u Bavarskoj, prošle nedelje su bile pogođene poplavama u kojima je nastradalo šest osoba, a oštećeno hiljade domaćinstava.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: