Svet 24

07.06.2024.

18:26

"Putin će ih zgaziti": Amerika u panici, Ukrajina pada?

Američki ministar odbrane Lojd Ostin kaže da će dozvola Vašingtona data ukrajinskoj vojsci za ograničene napade u Rusiji američkom municijom biti "veoma korisna Ukrajincima u budućnosti".

Izvor: CNN/Novosti

"Putin će ih zgaziti": Amerika u panici, Ukrajina pada?
Profimedia

Podeli:

Ostin je razgovarao s novinarom Si-En-Ena Volfom Blicerom, u razgovoru se pridružio drugim svetskim liderima povodom osamdesete godišnjice Dana D, uključujući predsednika Džozefa Bajdena, francuskog predsednika Emanuela Makrona, britanskog premijera Rišija Sunaka i kanadskog premijera Džastina Trudoa.

Ostinovi komentari usledili su nekoliko dana nakon što je Bajden dao Ukrajini dozvolu da napadne američkom municijom ciljene na ruskoj teritoriji, iako je te napade ograničio na mete blizu granice Harkova, gde su ruske snage koncentrisale svoje napore.

Upitan o slabljenju podrške u SAD, Ostin je rekao da veruje da postoji "snažna podrška Ukrajini" kod članova obe političke stranke, uprkos višemesečnom odlaganju slanja poslednjeg paketa pomoći u Kongresu.

Naglasio je da smatra da se ruski predsednik Vladimir Putin verovatno neće zaustaviti na Ukrajini, već da će se konflikt proširiti.

"Ukrajina je važna, ne samo za potrebe Ukrajine, ne samo za Evropu – važna je za nas i za ceo svet. Moramo da se uverimo da Putin nema mogućnost da zgazi Ukrajinu jer, kao što je predsednik (Bajden) rekao, postoje velike šanse, gotovo izvesne, da se Putin tu neće zaustaviti. Nastaviće da napreduje u drugim aktima agresije", rekao je Ostin.

Podeli:

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: