Svet 0

06.06.2024.

22:48

CNN: U napadu na školu u Nuseiratu izraelske snage koristile američko oružje

U napadu na školu Agencije UN za palestinske izbeglice (UNRWA) u izbegličkom kampu Nuseirat u centralnoj Gazi, u kome je ubijeno između 35 i 45 Palestinaca, izraelske snage su koristile su američko oružje, objavio je CNN pozivajući se na sopstvenu analizu.

Izvor: Tanjug

CNN: U napadu na školu u Nuseiratu izraelske snage koristile američko oružje
EPA-EFE/ATEF SAFADI

Podeli:

CNN analiza video -snimka sa lica mesta i pregled stručnjaka za eksplozivno oružje otkrili su, kako navodi američka TV mreža, da je u napadu na školu korišćena municija američke proizvodnje.

CNN je identifikovao fragmente najmanje dve američke GBU-39 bombe malog prečnika na video-snimku koji je na mestu događaja snimio novinar koji radi za američki kanal.

To je drugi put u dve nedelje da je CNN bio u mogućnosti da potvrdi upotrebu municije američke proizvodnje u smrtonosnim izraelskim napadima na raseljene Palestince, a prvi je bio smrtonosni udar IDF-a na kamp za raseljene u Rafi 26. maja.

Prema rečima lokalnih novinara koji radi za CNN, škola Agencije UN za palestinske izbeglice (UNRWA) u Nuseiratu je pogođena sa najmanje tri projektila koji su prodrli u trospratnu zgradu.

Generalni komesar UNRWA Filip Lazarini rekao je da škola pruža sklonište za oko 6.000 raseljenih ljudi, a da Agencija nije mogla da potvrdi navode IDF-a da su se unutra krili operativci Hamasa.

Izrael je više puta optuživao Hamas da koristi škole i druge civilne objekte u Pojasu Gaze, uključujući mesta gde se nalaze civili, za terorističke aktivnosti, a Lazarini je istakao da izraelske snage nisu izdale upozorenje pre smrtonosnog napada na školu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: