Svet 4

06.06.2024.

19:34

Sastali se Putin i Dodik VIDEO

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se u Sankt Peterburgu sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Izvor: Novosti

Sastali se Putin i Dodik VIDEO
EPA-EFE/ALEXEY FILIPOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Podeli:

"Srdačno vam želim dobrodošlicu u Sankt Peterburg. Videli smo se ne tako davno u Kazanju na marginama jednog sportskog događaja. Sada ste prihvatili naš poziv i učestvovaćete u radu Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma," izjavio je Putin na početku razgovora.

Sastanak se odvija na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma.

Tokom Dodikove posete biće potpisani Plan manifestacija za sprovođenje liste prioritetnih pravaca saradnje između Vlade Sankt Peterburga i Republike Srpske za period od 2024. do 2026. godine, kao i Memorandum o saradnji između Vlade Ivanovske oblasti i Vlade Republike Srpske.

Predsedniku Republike Srpske biće uručena medalja za razvoj saradnje a povodom 15. godišnjice Predsedničke biblioteke "B.N.Jeljcin“.

Tokom posete, a na poziv generalnog direktora Aleksandrinskog pozorišta Sergeja Jemeljanova, Dodik će održati govor u okviru sednice "Razvoj kulturne diplomatije“.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: