Svet 0

06.06.2024.

21:39

Hamas pozdravio "Bajdenov predlog": Ali, ipak ne...

Visoki zvaničnik Hamasa Sami Abu Zuhri izjavio je danas da, iako grupa pozdravlja ono što on naziva "Bajdenovim idejama" za postizanje primirja u u Gazi, američki nacrt rezolucije u SB UN zavisi od izraelskog predloga o prekidu vatre koji je Hamas već odbacio.

Izvor: Tanjug

Hamas pozdravio "Bajdenov predlog": Ali, ipak ne...
Shutterstock/Anas-Mohammed

Podeli:

"U dokumentu (američkom nacrtu rezolucije) nema pomena o okončanju agresije ili povlačenju, a izraelski dokumenti govore o otvorenim pregovorima bez roka i o fazi u kojoj okupatori vraćaju svoje taoce i nastavljaju rat. Rekli smo posrednicima da nam takav dogovor nije prihvatljiv", kaže on, preneo je Tajm of Izrael.

Abu Zuhri ističe da je Hamas posvećen svom predlogu od 5. maja, prema kojem bi militantna grupa zadržala kontrolu nad Pojasom Gaze i oslobodila mali broj talaca u zamenu za stotine zatvorenih terorista, što je plan koji je Izrael brzo odbacio.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: