Svet 1

06.06.2024.

16:33

Putin pobesneo: "S**nje"

Ideja da Moskva ima neku vrstu plana za napad na NATO je glup pokušaj da se strahom održi globalna hegemonija Zapada, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Izvor: Russia today

Putin pobesneo: "S**nje"
Profimedia

Podeli:

Putin je bio upitan o pripremama NATO-a za odbranu od ruske “invazije“ na sastanku sa čelnicima velikih međunarodnih novinskih agencija u sredu, na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u ​​Sankt Peterburgu (SPIEF).

"Vidite, neko je zamislio da Rusija želi da napadne NATO. Jeste li potpuno poludeli? Ko je smislio ove gluposti, ovo s**nje", upitao je Putin.

Zatim je naveo da misli da je to "s**nje" napravljeno u službi obmane zapadne javnosti, koja se poziva da se naoruža i pošalje još oružja Ukrajini.

"Zašto se to zaista radi? Da zadrže sopstvenu poziciju veličine, eto zašto. Nema ništa od ovih strašnih priča, namenjenih građanima Nemačke i Francuske i drugde u Evropi", objasnio je Putin.

"U Ukrajini se samo štitimo", naveo je Putin, koji je poručio zapadnim liderima: "Ne izmišljajte stvari na osnovu kojih formirate mišljenje o Rusiji, samo sebi na taj način štetite."

Tokom sednice, koja je trajala više od tri sata, Putin je više puta govorio o osnovnim uzrocima ruske intervencije u Ukrajini, od puča 2014. koji su podržale SAD do zločina kijevske vlade u Donbasu i neuspelog mirovnog procesa u Minsku koji su zapadni lideri priznao da je lažan.

Ruski predsednik je zatim rekao da SAD nisu ubacile milijarde dolara u gotovini, oružju, municiji i opremi u Ukrajinu zato što vole Ukrajince, već zbog uverenja da će to unaprediti američku "veličinu i globalno liderstvo".

"Nikoga u SAD nije briga za interese Ukrajine", rekao je Putin šefovima agencija.

Iako Moskva nema nameru da "napadne" Evropu, ona će razmotriti odmazdu SAD-u i njihovim saveznicima jer su Kijevu obezbedili rakete dugog dometa.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: