Svet 10

06.06.2024.

10:57

NATO ulazi u rat?

Sistematsko granatiranje civila i civilne infrastrukture ruskih regiona odvija se uz direktno učešće Zapada, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije na sednici odbora sekretara SB ODKB.

Izvor: Sputnjik

NATO ulazi u rat?
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Podeli:

Šojgu je takođe skrenuo pažnju da NATO uvežbava invaziju na zemlje ODKB.

On je dodao da se naporima zapadnih država u Ukrajinu prebacuju plaćenici i ekstremisti međunarodnih terorističkih organizacija.

Raste broj provokacija

Šojgu je takođe skrenuo pažnju da NATO uvežbava invaziju na zemlje ODKB, raste broj provokacija u vazduhu.

"Na severnim i zapadnim linijama zone kolektivne bezbednosti povećava se vojno prisustvo Alijanse, raspoređuju novi sistemi naoružanja. Raste broj provokacija u vazdušnom prostoru, održavaju se mnogobrojne vojne vežbe, na kojima se uvežbava i invazija na teritorije zemalja ODKB", naglasio je sekretar SB.

Prema njegovim rečima, očigledan je pokušaj zapadnih zemalja da evroazijski region pretvore u arenu geopolitičke konfrontacije, a u tom cilju koristi se širok dijapazon sredstava, uključujući direktno mešanje u unutrašnja pitanja zemlje, ucene, pretnje.

Novi kampovi terorista u Avganistanu povod za zabrinutost

Pored toga, Šojgu je ocenio da se novi kampovi za pripremu ekstremista pojavljuju u Avganistanu, teroriste prebacuju iz Sirije i Iraka.

Prema njegovim rečima, situacija u Avganistanu izaziva duboku zabrinutost, povećava se verovatnoća širenja terorizma van granica zemlje.

On je dodao, da to zahteva efikasne mere stabilizacije situacije u regionu, koja nije moguća bez punog učešća aktuelnih avganistanskih vlasti.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

21 h

Podeli: