Svet 5

06.06.2024.

10:38

Objavljene jezive fotografije: Ovako izgleda čovek posle ruskog mučenja FOTO

Roman Goriljk danas izgleda kao kostur. Rebra i ključne kosti štrče, stomak mu je udubljen, ispod blede kože jasno mu se vide zglobovi ramena i kuka, piše CNN.

Izvor: Index.hr

Objavljene jezive fotografije: Ovako izgleda čovek posle ruskog mučenja FOTO
Profimedia

Podeli:

CNN navodi da je Goriljkova ekstremna mršavost rezultat zarobljeništva u kojem je ovaj bivši čuvar nuklearne elektrane "Černobilj" bio od marta 2022, kada su ruske trupe uhvatile malo nakon otpočinjanja invazije punog obima koju je Moskva pokrenula na Ukrajinu.

On je konačno prošlog petka oslobođen pošto je 75 Ukrajinaca razmenjeno za isto toliko ruskih ratnih zarobljenika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ҐРУНТ (@grntmedia)

Ukrajinske vlasti objavile su nekoliko fotografija Gorilika kako bi pokazale kako on sada izgleda.

Iz Nacionalne garde Ukrajine za CNN su kazali da su skoro svi ratni zarobljenici koje su Rusiji oslobodili pretrpeli gubitak težine, kao i da imaju rane i lezije i hronična stanja koja proizlaze iz nelečenih povreda.

Mihajlo Podoljak, savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, rekao je da su se zatvorenici vratili u Ukrajinu u "užasavajućem" stanju.

CNN je zatražio komentar ruskog ministarstva obrane.

Prema Ženevskim konvencijama, prema ratnim zarobljenicima mora se postupati ljudski i dostojanstveno, te im se moraju osigurati osnovni dnevni obroci hrane koji su "dovoljni u količini, kvaliteti i raznolikosti da zadrže ratne zarobljenike u dobrom zdravlju i spreče gubitak težine".

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

21 h

Podeli: