Svet 0

06.06.2024.

9:49

Tenzije rastu: Poslali plastične balone – u njima je poruka

Aktivisti iz grupe koja okuplja građane Severne Koreje koji su prebegli u Južnu Koreju saopštili su da su danas poslali preko granice oko 10 velikih plastičnih balona koji nose propagandne letke protiv severnokorejskog režima.

Izvor: Tanjug

Tenzije rastu: Poslali plastične balone – u njima je poruka
Tanjug/Jeonbuk Fire Headquarters via AP, File

Podeli:

Šef grupe "Borci za slobodnu Severnu Koreju" (FFNK) Park Sang-hak rekao je da su baloni poslati iz grada Počeona, severno od glavnog grada Južne Koreje, Seula, i da se u njima nalazi 200.000 flajera u kojima se kritikuje severnokorejski režim, kao i USB memorije sa pop muzikom, preneo je Jonhap.

Severna Koreja je od prošle sedmice poslala gotovo 1.000 balona koji su nosili smeće u Južnu Koreju, navodeći da je reč o odgovoru Pjongjanga na slanje propagandnih letaka iz Južne Koreje protiv severnokorejskog režima.

FFNK je poslao balone preko granice, iako su takvi akti zabranjeni u Južnoj Koreji zakonom koji je usvojen za vreme prethodne vlade u cilju smanjenja tenzija u pograničnim regionima.

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: