Svet 0

05.06.2024.

20:55

Putin kratko odgovorio: "Nije nas briga"

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da za Rusiju suštinski nije važno ko će pobediti na predsedničkim izborima u SAD.

Izvor: Tanjug

Putin kratko odgovorio: "Nije nas briga"
Profimedia

Podeli:

''Uglavnom nas nije briga'', rekao je Putin na pitanje novinara da li je za Rusiju bolje da naredni predsednik SAD bude Džozef Bajden ili Donald Tramp, prenosi agencija RIA.

Putin je u svom prvom obraćanju za strane medije nakon što je ponovo izabran za predesdnika Rusije rekao da se po Rusiju ''suštinski ništa'' neće promeniti nakon američkih predsedničkih izbora. On je ocenio da su tokom predizborne kampanje u SAD ''buknuli požari''.

''U trenucima političke borbe dešava se sagorevanje države, političkog sistema, čak i rukovodstva, imaginarnog demokratskog liderstva'', rekao je Putin.

Putin je predsednika SAD Džozefa Bajdena nazvao ''političarem stare škole''.

''On je predvidiv. Već sam rekao da su moju izjavu o predsedniku Bajdenu svi prihvatili uz osmeh, čak su u tome videli neku vrstu skrivenog napada na Bajdena, ali on je zaista političar stare škole'', rekao je Putin.

Govoreći o odnosima Moskve i Minska, Putin je istakao da je njegov put u Minsk nakon reizbora za šefa države bio više od simbolike.

''Putovanje nakon reizbora na mesto predsednika Rusije izgledalo je simbolično, ritualno, ali ne, tamo su se okupili ključni zvaničnici i bilo je nekih sporova... Sve su to bile vrlo konkretne, potpuno opipljive stvari, čije rešenje, naravno, zavisi od kvaliteta života naših građana'', naveo je ruski predsednik i dodao da Rusija i Belorusija gledaju na zajedničke interese.

Ocenio je da su to pre svegga ekonomski, politički, spoljnopolitički, ekološki i interesi u sferi kulture.

''Ekonomski odnosi Moskve i Minska su veoma raznovrsni, trgovinski promet između zemalja dostiže 48 milijardi dolara. Ti odnosi veoma su raznovrsni'', rekao je Putin.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

13 h

Podeli: