Svet 0

05.06.2024.

11:37

Netanjahu: Spremni smo

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu posetio je danas severnu izraelsku granicu s Libanom i izjavio da je Izrael spreman za "veoma snažnu akciju na severu".

Izvor: Tanjug

Netanjahu: Spremni smo
Profimedia

Podeli:

"Ko god misli da može da nas povredi i da ćemo mi sedeti mirno, pravi veliku grešku. Mi smo spremni za veoma snažnu akciju na severu. Na ovaj ili onaj način, povratićemo bezbednost na severu", izjavio je Netanjahu.

Gradovi na severu Izraela bili su često meta vazdušnih napada libanske militantne grupe Hezbolah, a ove nedelje su napadi izazvali šumske požare koji su se proširili širom severa države, prenosi Rojters.

Izrael i Hezbolah međusobno su se napadali poslednjih meseci, dok traje rat u Gazi, što izaziva strah od širenja konflikta.

Sukobi dve strane su najgori od 2006. godine, kada su Izrael i Liban vodili rat zbog kojeg su desetine hiljada ljudi s obe strane morale da napuste svoje domove u blizini granice.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

22 h

Podeli: