Svet 0

05.06.2024.

9:36

Nova drama: Napadnut političar u Nemačkoj

Kandidat stranke Alternativa za Nemačku (AfD) za lokalno veće napadnut je nožem u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg, prenose tamošnji mediji.

Izvor: Telegraf.rs

Nova drama: Napadnut političar u Nemačkoj
Shutterstock/Bartolomiej Pietrzyk

Podeli:

Političar je, kako navodi Bild, povređen skalpelom u utorak uveče, a napadač je uhapšen.

Do incidenta je došlo u 22.45 časova u blizini pijace nakon što je kandidat desničarskog AfD-a uhvatio ukupno tri osobe kako cepaju plakate, od kojih ga je jedna napala i povredila oštrim predmetom.

Dvoje je još uvek u bekstvu, a oružje kojim je izvršen napad je skalpel za papir, prema portparolu stranke.

Političar AfD-a je i dalje u bolnici, ali je, kako se navodi, samo zadobio posekotine.

Policija Manhajma je za sada samo potvrdila da je bilo policijske intervencije,a detaljnije informacije se očekuju kasnije danas.

Konzervativni političar i antiislamski aktivista Mihael Šturcenberger izboden je 31. maja tokom javnog skupa u Manhajmu, nakon čega je policija pucala i ranila napadača.

U tom napadu je ubijen jedan policajac i još nekoliko ljudi, a sumnja da je reč o verski motivisanom napadu.

AfD: Napao ga je levičarski ekstremista

Koh je završio u bolnici, ali su njegove povrede okarakterisane kao lakše. Portparol AfD-a tvrdi da je reč o napadu levog ekstremiste, ali ta informacija još nije potvrđena.

"U šoku smo", rekao je lider AfD Markus Fronmajer. Policija je samo potvrdila da je izašla na teren zbog napada i najavila da će naknadno saopštiti više informacija.

Podsetimo, krajem maja u Manhajmu se dogodio još jedan brutalni napad nožem. Avganistanac Sulejman Atae (25) nožem je teško povredio policajca, koji je kasnije preminuo od zadobijenih povreda. Policajac je radio na obezbeđivanju okupljanja Mihaela Šturcenbergera, poznatog kritičara islama.

Pročitajte i:

Brutalan napad u Nemačkoj: Izboden političar, objavljeni jezivi snimci VIDEO

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: