Svet 1

04.06.2024.

12:39

Zakomplikovalo se: Tramp će biti zabranjen?

Bivši američki predsednik Donald Tramp proglašen je krivim po 34 tačke optužnice u Njujorku, a ova presuda mogla bi da znači da aktuelni predsednički kandidat ne može da uđe u 37 zemalja sveta.

Izvor: Klix.ba

Zakomplikovalo se: Tramp će biti zabranjen?
EPA-EFE/CHARLY TRIBALLEAU / POOL

Podeli:

Tramp je osuđen za falsifikovanje finansija tokom svoje predsedničke kampanje 2016. godine, a slučaj je povezan sa bivšom zvezdom filmova za odrasle Stormi Danijels.

Međutim, pored potencijalne zatvorske kazne koja će mu biti izrečena 11. jula, Tramp ima još jedan problem – potencijalnu zabranu ulaska u 37 zemalja sveta.

Zemlje poput Kanade i Velike Britanije, kao i Izrael, imaju zakone koji navode da nacionalna imigraciona služba može odbiti vašu molbu za ulazak u zemlju ako ste ranije osuđivani za neku vrstu teškog zločina.

Naravno, Tramp bi mogao da uđe u neku od država na zahtev i uz odobrenje imigracionih službi, ali će to svakako biti proces kroz koji bivši američki predsednik verovatno ne želi da ide.

Potpuna lista zemalja sa politikom zabrane ulaska za osuđena lica: Argentina, Australija, Brazil, Kambodža, Kanada, Čile, Kina, Kuba, Dominikanska Republika, Egipat, Etiopija, Hong Kong, Indija, Indonezija, Iran, Irska, Izrael, Japan , Kenija, Malezija, Makao, Meksiko, Maroko, Nepal, Novi Zeland, Peru, Filipini, Singapur, Južna Afrika, Južna Koreja, Tajvan, Tanzanija, Tunis, Turska, Ukrajina, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: