Svet 0

03.06.2024.

19:30

Uhapšena trojica muškaraca zbog postavljanja misterioznih kovčega u blizini Ajfelovog tornja

Francuska policija uhapsila je danas trojicu muškaraca iz Bugarske, Nemačke i Ukrajine nakon što je u subotu u blizini Ajfelovog tornja pronađeno pet praznih kovčega obavijenih francuskim zastavama na kojima je pisalo: "francuski vojnici iz Ukrajine".

Izvor: Tanjug

Uhapšena trojica muškaraca zbog postavljanja misterioznih kovčega u blizini Ajfelovog tornja
Profimedia

Podeli:

Javni tužioci su zatražili da trojica muškaraca iz Bugarske, Nemačke i Ukrajine, svi mlađi od 30 godina, budu optuženi za psihološko nasilje, preneo je Rojters.

Francuski Mond objavio je, citirajući bezbednosna dokumenta, da su trojica muškaraca bila u kontaktu sa muškarcem za koga se sumnja da je na Muzeju holokausta u Parizu sredinom maja sprejem nacrtao crvene ruke.

Francuski tužioci su u novembru otvorili istragu o tome da li su dva Moldavca koji su priznali da su nacrtali Davidove zvezde na zidove pariskih zgrada to učinili po nečijem nalogu iz inostranstva.

Tužilaštvo je navelo da je sa Moldavcima komunicirao preko telefona neko iz inostranstva na ruskom jeziku.

Diplomatski izvori rekli su za Rojters prošle sedmice da bi Francuska uskoro mogla da pošalje vojne trenere u Ukrajinu uprkos zabrinutosti pojedinih saveznika i kritici Rusije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: