Svet 1

03.06.2024.

16:28

Izrael ima veliki problem: Nema dovoljno vojnika za rat?

Izraelski opozicioni lider Jair Lapid kritikovao je danas vladu i ultra-pravoslavne stranke zbog pokušaja da spreče regrutaciju studenata ješive, a posle nedeljnog saslušanja u Visokom sudu pravde povodom peticija kojima se traži njihovo hitno regrutovanje.

Izvor: Tanjug

Izrael ima veliki problem: Nema dovoljno vojnika za rat?
Profimedia

Podeli:

"Advokati koji su zastupali ješive, ultrapravoslavne stranke, rekli su otvoreno sudu: 'Nećemo biti pozvani, nećemo rizikovati svoje živote, a tu smo samo zbog jedne stvari - da se pobrinemo da se naš novac ne dira", rekao je Lapid novinarima uoči nedeljnog sastanka frakcije njegove stranke Ješ Atid u izraelskom paralmentu, Knesetu, prenosi Tajms of Izrael.

Lapid se obrušio na Dorona Taubmana, privatnog savetnika kojeg je angažovala vlada, koji je juče rekao da bi ukidanje stipendija studentima ješive koji se ne regrutuju imalo ozbiljan uticaj na njihove porodice do te mere da je to "pitanje života i smrti za desetine hiljada oženjenih učenika ješive".

Lapid kaže da je "od 7. oktobra ubijeno 628 vojnika", a taj broj svakodnevno raste.

"Moraju da se prijave, jer nema dovoljno vojnika“, dodao je Lapid.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

1 d

Podeli: