Svet 0

03.06.2024.

18:03

Rusija uzvraća udarac: Napravljen spisak za Britance

Ruska Federacija je uvela sankcije protiv većeg broja britanskih političara, novinara i eksperata odgovornih za antirusko delovanje, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor: Tanjug

Rusija uzvraća udarac: Napravljen spisak za Britance
Profimedia

Podeli:

"Kao odgovor na neprijateljske akcije britanske strane, doneta je odluka da se na rusku listu sankcija unesu brojni predstavnici političkog establišmenta, novinarskog kora i stručne zajednice Velike Britanije", navela je ruska diplomatska služba, prenosi agencija TASS.

Među njima su lokalni političari odgovorni za formulisanje i sprovođenje londonskog antiruskog kursa, osuđeni "zbogu laži i rusofobije", novinari, kao i stručnjaci koji su na negativan i neistinit način izveštavali o važnim društveno-političkim događajima u Rusiji.

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo spoljnih poslova, provokativna antiruska retorika britanskih zvaničnika i praktični koraci zvaničnog Londona u pravcu daljeg vojnog razvoja Ukrajine ukazuju na "neumoljiv stav britanskog rukovodstva da nastavi oštru sistemsku konfrontaciju" sa Rusijom.

"Istovremeno, kao i ranije, vodeću ulogu u širenju rusofobije i dezinformacija o Rusiji imaju britanski mediji, koji rade po nalogu vlasti", navodi se u izveštaju ruskog MSP.

Rusko MSP poručilo je da će napori Britanaca da diskredituju i međunarodno izoluju Rusiju, uključujući i u kontekstu Severnog vojnog okruga, neizbežno dobiti odlučan i oštar odgovor ruske strane.

"Moskva poziva London da odbije vojnu podršku Ukrajini jer ona dovodi do žrtava među civilima i samo produžava agoniju neonacističkog režima u Kijevu", saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: