Svet 0

02.06.2024.

18:37

Prestrašno: Pronađeno još 50 tela...

Spasioci su pronašli još 50 tela u izbegličkom kampu Džabalija na severu Pojasa Gaze nekoliko dana nakon završetka izraelske tronedeljne operacije, javila je Al Džazira.

Izvor: Tanjug

Prestrašno: Pronađeno još 50 tela...
Profimedia/Dawoud Abo Alkas/Anadolu

Podeli:

Izraelska vojska saopštila je u petak da je završila tronedeljnu operaciju u istočnoj Džabaliji i da se sprema za nove operacije u palestinskoj enklavi.

Vojska navodi da su izraelske trupe ubile stotine palestinskih boraca, pronašle tela sedam mrtvih izraelskih zarobljenika i uništile 10 kilometara podzemnih tunela Hamasa, prenosi Tajms of Izrael.

Al Džazira navodi da su u napadu na izbeglički kamp Džabalija izraelske snage ubile desetine civila i pretvorili kamp u ruševine, a da je u jednom od napada pogođena i osnovna škola Al-Nazla. Najmanje 60 Palestinaca ubijeno je za poslednja 24 sata u izraelskim neprekidnim napadima na Pojas Gaze.

Najmanje 36.439 Palestinaca je ubijeno, a 82.627 ranjeno u izraelskim napadima u Pojasu Gaze od 7. oktobra, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja u Gazi.  
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: