Svet 13

31.05.2024.

13:05

Sprema se "razarajući" odgovor: Stigla poruka iz ruskog Saveta bezbednosti

Dimitrij Medvedev upozorio je da će Ukrajina i njeni saveznici dobiće "razarajući odgovor" na potencijalnu upotrebu zapadnog oružja na ruskoj teritoriji, što bi dovelo do umešanosti NATO alijanse u sukob na Istočnom frontu.

Izvor: Novosti.rs

Sprema se "razarajući" odgovor: Stigla poruka iz ruskog Saveta bezbednosti
Profimedia

Podeli:

"Ukrajina i njeni saveznici iz Alijanse dobiće odgovor takve razarajuće snage da NATO jednostavno neće moći da se odupre uvlačenju u sukob," napisao je Medvedev na Telegramu.

On je naveo da se vojni sukob sa Zapadom razvija u skladu sa najgorim scenariom i da postoji konstantna eskalacija kada se radi o snazi primenjivog NATO oružja, te stoga niko ne može da isključi mogućnost ulaska sukoba sa Zapadom u konačnu fazu, prenela je RIA.

"Zapadne zemlje koje navodno 'odobravaju upotrebu' njihovog dalekometnog oružja na ruskoj teritoriji - bez obzira da li govorimo o starim ili novim delovima naše zemlje - moraju jasno da razumeju sledeće: sva njihova vojna oprema i svi stručnjaci koji se bore protiv nas biće uništeni i na teritoriji nekadašnje Ukrajine i drugih zemalja ukoliko se odatle izvrše napadi na rusku teritoriju," rekao je Medvedev.

On je dodao da "pojedinačna" pomoć članica Alijanse Kijevu koja je usmerena protiv Rusije predstavlja ozbiljnu eskalaciju sukoba.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Udar na Ruse: Uništen S-500?

Ukrajinske snage su možda pogodile najnoviji ruski sistem protivvazdušne odbrane S-500 koristeći rakete ATACMS koje su isporučile SAD, izvestio je ukrajinski novinar.

9:12

29.6.2024.

1 d

Podeli: