Svet 7

31.05.2024.

16:04

Skandalozan snimak; "Rusi" upali u domove Poljaka, pa ih odveli na "streljanje": Ološi... VIDEO

Poljska koja se zalaže za što veću izlaznost na biračkim mestima za Evropski parlament 9. juna objavila je skandalozan video snimak.

Izvor: B92.net

Skandalozan snimak; "Rusi" upali u domove Poljaka, pa ih odveli na "streljanje": Ološi... VIDEO
Profimedia

Podeli:

Na snimku se vide vojnici koji nasilno upadaju u domove i grupu ljudi teraju pod pretnjom pušaka u oklopno vozilo koje ih odvozi do izolovanog mesta. Nakon što su primorani da izađu, okruženi naoružanim ljudima u uniformama bez oznaka, obraća im se čovek – na ruskom jeziku.

"Mislite li da se ne radi o vama? Da ne morate da budete uključeni?" govori im osoba.

"Pa, ološi…" izgovara čovek dok njegove trupe počinju da uperuju oružje u prestravljene ljude, odajući utisak da će sledećeg trenutka biti streljani.

Međutim, jedna žena prkosno podiže ruku, držeći olovku. Drugi slede njen primer, zbunjujući neprijateljske vojnike.

"Nećemo dati Evropu", poručuje se na snimku.

Video snimak dobro sumira dominantno raspoloženje glasanja za EU ​​sledećeg vikenda. Dok se vesti o ruskim provokacijama, dezinformacijama i sabotažama umnožavaju, kao znak požara koji je ranije ovog meseca uništio jedan od najvećih trgovačkih centara u Varšavi, mnogi Poljaci su na "ivici nerava".

Poljski premijer Donald Tusk proglasio je glasanje kao izbor između Poljske u Evropi i Poljske izložene i ranjive na hibridni, ili čak pravi rat sa Rusijom.

Žestoka debata o Zelenom dogovoru EU, skupu mera za rešavanje klimatske krize koja je inspirisala proteste poljoprivrednika, više se i ne pominje.

"Na pragu smo da proruske snage otvoreno počnu da preuzimaju ratne korake u Evropi", rekao je Tusk na predizbornom skupu u Bjalistoku, ključnom gradu na severoistoku Poljske, nešto manje od 100 kilometara od beloruske granice.

"Istorija Poljske u narednim godinama, ili možda decenijama, u velikoj meri će zavisiti od toga kako će izgledati vlasti u EU", rekao je Tusk.
 

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: