Svet 5

31.05.2024.

8:44

Stigle reakcije iz Rusije: Samo ih provocirate

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je juče da izjave predstavnika zemalja NATO-a o upotrebi zapadnog oružja za napad na ciljeve na ruskoj teritoriji provociraju Ukrajinu da nastavi "besmisleni rat".

Izvor: Index.hr

Stigle reakcije iz Rusije: Samo ih provocirate
Shutterstock/Eugene_Photo

Podeli:

"Zemlje članice NATO-a, posebno SAD, zajedno sa drugima poslednjih dana i nedelja podižu tenzije na novi nivo", rekao je Peskov novinarima, prenosi portal Meduza.

"Oni na svaki mogući način provociraju Ukrajinu da nastavi ovaj besmisleni rat", rekao je Peskov.

 

Sve o najnovijim dešavanjima na Istočnom frontu čitajte u našem Blogu UŽIVO.

"Oni sami nameravaju da nastave ovaj rat protiv nas – bukvalno i figurativno. Sve će to, naravno, neminovno imati posledice. I na kraju, naneće veliku štetu interesima onih zemalja koje su odlučile da pojačaju tenzije".

Posle nove ruske ofanzive u oblasti Harkova, ukrajinske vlasti su zatražile dozvolu da napadnu vojne ciljeve u Rusiji koristeći zapadno oružje.

U poslednje vreme sve više zapadnih političara poziva da se to omogući Ukrajini.

Velika Britanija i Francuska dozvolile su Ukrajini da koristi rakete dugog dometa za napad na rusku teritoriju SAD su se protivile upotrebi zapadnog oružja za napade na rusku teritoriju, strahujući da bi to moglo dovesti do direktnog sukoba sa Rusijom, ali Si-En-En prenosi da je Bajden dao Ukrajini dozvolu da koristi američku municiju za napade na rusku teritoriju pod uslovom da samo pogodi obližnja granica mete u blizini Harkova.
 

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

22 h

Podeli: