Svet 0

30.05.2024.

7:47

Tramp pred sudom

Sudija Okružnog suda na Menhetnu raspustio je u sredu nakon više od četiri sata većanja porotu u krivičnom suđenju bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu za prikrivanje novca.

Izvor: Tanjug

Tramp pred sudom
Tanjug/Justin Lane/Pool Photo via AP, File

Podeli:

Veće od 12 porotnika nastaviće raspravu danas.

Porota će utvrditi da li je Tramp kriv po 34 tačke optužnice za falsifikovanje poslovnih zapisa vezanih za tajnu isplatu novca zvezdi filmova za odrasle Stormi Danijels, u zamenu za njeno ćutanje, pre predsedničkih izbora 2016. godine, prenosi
Si-En-En (CNN).

Tramp, koji se takođe suočava sa još tri krivična slučaja u toku nove kandidature za predsednika, izjasnio se da nije kriv po svim optužbama.

Tužioci su nedeljama pokušavali da dokažu da je Tramp svesno plaćao svom bivšem advokatu Majklu Koenu mesečne rate od 35.000 dolara kako bi mu otplatio 130.000 dolara namenjenih da se Danijels spreči da izađe u javnost sa navodima o aferi sa Trampom neposredno pre dana izbora 2016. godine.

Tramp je rekao da ne zna bilo šta o nadoknadi troškova Koenu i negira navodni seksualni susret sa Stormi Danijels.

Na suđenju bivšem američkom predsedniku u utorak su iznete završne reči u slučaju falsifikovanja poslovnih dokumenta.

Tužilac Džošua Stajnglas je u završnoj reči pozvao porotnike da razmotre šire implikacije Trampovog prikrivanja informacija, kao što je uticaj na izborni proces kontrolisanjem informacija koje dolaze do birača.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: