Svet 0

28.05.2024.

10:36

Tramp obećao donatorima: Naučiću ih da se ponašaju, deportovaću ih

Američki predsednički kandidat Donald Tramp je obećao gušenje propalestinskih protesta koji su zahvatili Sjedinjene Države u poslednjih nekoliko meseci.

Izvor: indiatoday

Tramp obećao donatorima: Naučiću ih da se ponašaju, deportovaću ih
Tanjug/AP Photo/Paul Sancya, File

Podeli:

Bivši predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp obećao je svojim donatorima u kampanji da će, ako se vrati u Belu kuću, deportovati "propalestinske" studente koji demonstriraju kako bi ih naučio da se "ponašaju".

Tramp je ovu izjavu dao dok se obraćao na okruglom stolu u Njujorku ranije ovog meseca dok su antiizraelske demonstracije zahvatale Sjedinjene Države, piše Vašington post.

"Jedna od stvari koje ću da uradim je da svakog studenta koji protestuje izbacim iz zemlje. Znate, ima mnogo stranih studenata. Čim to čuju, ponašaće se", navodno je Tramp rekao 14. maja.

Tramp se takođe našalio i rekao da su ljudi koji prisustvovuju događaju čine "98 odsto njegovih jevrejskih prijatelja", navode izvori koje je citirao Independent u svom izveštaju.

U javnosti je Tramp iznosio različita mišljenja o izraelskom ratu protiv Gaze. Međutim, na nedavnom sastanku u Njujorku, navodno je izrazio podršku izraelskim akcijama protiv "terorizma".
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: