Svet 0

06.03.2024.

13:42

Poruka Moskve: To je legitimna meta, nastradaćete

Objekti u severnoj Evropi u kojima će biti razmešteno američko nuklearno oružje biće na listi legitimnih meta u slučaju sukoba, zapretila Marija Zaharova.

Izvor: rt.rs

Poruka Moskve: To je legitimna meta, nastradaćete
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Podeli:

"Ne morate biti vojni strateg da biste shvatili da će takvi objekti predstavljati izvor direktne pretnje", rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnh poslova, komentarišući izjave finskog predsednika Aleksandra Stuba da je "važno da njegova zemlja ima nuklearno sredstvo odvraćanja".

Ako se američko nuklearno oružje pojavi u severnoj Evropi, "bezbednost tih zemalja ne samo da neće biti ojačana, već će zasigurno postradati", napomenula je Zaharova.

U jeku skandala zbog objavljenog razgovora visokih nemačkih oficira o planovima za snabdevanje Kijeva krstarećim raketama dugog dometa "taurus" i otkrićima nemačkog kancelara Olafa Šolca o prisustvu britanskih i francuskih trupa u Ukrajini, postali su poznati novi detalji o umešanosti SAD u sukob u ovoj zemlji, navela je Zahaorva.

Naime, 4. marta ove godine je ministar odbrane Singapura Ng Eng Hena rekao da Pentagon koristi američke avione F-35 iznad ukrajinske teritorije kako bi "identifikovao tačnu lokaciju ruskih protivvazdušnih raketnih sistema" i prenosi "sakupljene obaveštajne podatke" zemljama NATO-a, kako je to preneo "Bulgarian militari", podsetila je Zaharova. Pentagon je ove navode negirao.

"Ako koza laže, rog ne laže", rekla je Zaharova.

Rusija je odavno ukazala na direktno i aktivno učešće zapadnih vojnika u upravi Oružanim snagama Ukrajine, planiranju operacija, odabiru ciljeva za udare i borbenoj koordinaciji, navela je Zaharova i poručila da se činjenice ne mogu sakriti pod tepih, navodi ruski portal Raša tudej Balkan.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: