Svet 1

21.05.2024.

15:53

Fatalna greška: Rusi sami sebe bombardovali VIDEO

Ruske snage su greškom bombardovale sopstveni grad u blizini ukrajinske granice, prenosi Njuzvik.

Izvor: Jutarnji.hr

Fatalna greška: Rusi sami sebe bombardovali VIDEO
Profimedia

Podeli:

Četiri bombe glisera, namenjene napadima na ukrajinski region Harkov, bačene su na Šebekino u Belgorodskoj oblasti, koja se graniči sa Ukrajinom, objavila je u ponedeljak u Telegramu nezavisna ruska novinska agencija Astra.

Na svu sreću nije bilo povređenih, ali je oštećena fasada jedne stambene zgrade. Kremlj još nije komentarisao ovaj incident.

Moskovske snage redovno koriste oblast Belgoroda za napade na Ukrajinu, a tu se nalazi i nekoliko ruskih vojnih baza i poligona koje je napao Kijev.

Ruska novinska agencija Astra piše da su 17. maja u Šebekinu pronađene tri smrtonosne ruske FAB klizne bombe. Istog dana pronađena je još jedna u blizini stambene zgrade. U napadu su oštećeni fasada, ograda i prozor.

To je poslednji u nizu incidenata prijavljenih ove godine, u kojima je ruska vojska slučajno bacila municiju i projektile na svoju teritoriju. Astra navodi da su u poslednja tri meseca moskovske snage bacile najmanje 46 vazdušnih bombi iz svojih aviona na rusko tlo ili teritorije koje su zauzele u Ukrajini.

Tako su 16. maja ruski vojni avioni bacili osam FAB bombi na oblast Belgoroda.

"Na sreću, u svim slučajevima municija nije eksplodirala i nije bilo žrtava", javila je ruska novinska agencija Astra.

Ranije ovog meseca, nezavisni internet portal The Moscov Times izvestio je da su ruski avioni bacili najmanje 25 bombi na sopstvenu teritoriju od početka proleća. Od januara zabeležena su 33 takva incidenta.

Ruske vlasti obično priznaju bacanje municije na svoju teritoriju, ali uglavnom pokušavaju da prikriju incidente tvrdnjom da je došlo do „nenormalnog ispuštanja municije”.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: