Svet 0

21.05.2024.

13:32

Katar: Pregovori o prekidu vatre u Pojasu Gaze i povratku talaca u zastoju

Pregovori o prekidu vatre u Pojasu Gaze i povratku talaca Izraela i Hamasa i dalje su u zastoju, izjavio je danas portparol katarskog Ministarstva spoljnih poslova Madžed Al-Ansari.

Izvor: Tanjug

Katar: Pregovori o prekidu vatre u Pojasu Gaze i povratku talaca u zastoju
Tanjug/AP Photo/Leo Correa

Podeli:

Povodom odluke Međunarodnog krivičnog suda (MKS) da zatraži nalog za hapšenje izraelskog presednika Benjamina Netanijahua, kao i trojice lidera Hamasa, Al-Ansari je rekao da je prerano da komentariše direktno.

Istakao je, međutim, da sve države i organizacije koje su krive za smrt civilnog stanovništva treba da snose odgovornost, prenosi Rojters.

Glavni tužilac MKS Karim Kan u ponedeljak je rekao da su protiv Netanijahua i ministra odbrane Izraela Joava Galanta podneti nalozi za hapšenje na osnovu optužnice zbog ''izazivanja istrebljenja, izazivanja gladi kao metoda rata, uključujući uskraćivanje humanitarne pomoći i namerno ciljanje civila u sukobu''.ored toga, sud je zatražio i hapšenja lidera Hamasa - Jahje Sinvara, Mohameda Deifa i Ismaila Hanijea.

Njih trojica terete se ''za istrebljenje, ubistvo, uzimanje talaca, silovanje i seksualne napade''.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

20 h

Podeli: