Svet 0

19.05.2024.

23:23

Primljeni signali iz Raisijevog helikoptera; Imam grada preživeo? FOTO/VIDEO

Mehdi Safari, zamenik ministra spoljnih poslova Irana, izjavio je da je imam grada Tabriza Mohamed Ali Al-Hašem pozvao pomoć posle pada helikoptera u kojem je bio s predsednikom Ebrahimom Raisijem.

Izvor: Blic.rs

Primljeni signali iz Raisijevog helikoptera; Imam grada preživeo? FOTO/VIDEO
Profimedia

Podeli:

"Rekao je da se ne oseća dobro i da je čuo zvuk kola Hitne pomoći," izjavio je Safari.

Kako javljaju lokalni mediji, imam je dva puta nakon nesreće pozvao zamenika ministra spoljnih poslova Mehdija Safarija.

Verovatna lokacija na kojoj se nalazi helikopter u kojem je bio iranski predsednik Ebrahim Raisi utvrđena je posle višečasovne potrage, saopštio je komandant Iranske revolucionarne garde (IRGC) za provinciju Istočni Azerbejdžan.

"Pre nekoliko minuta primljeni su signali iz helikoptera i od mobilnog telefona jednog od članova posade i sve naše snage su sada na putu ka toj lokaciji," rekao je komandant IRGC.

Crveni polumesec je objavio da je "moguća lokacija mesta na kojem se dogodio incident identifikovana posle višečasovne potrage", javila je novinska agencija ISNA.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

21 h

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: