Svet 2

15.05.2024.

16:27

I, oglasio se Putin VIVEO

Ruske snage svakodnevno i u svim pravcima poboljšavaju svoj položaj, izjavio danas ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa komandantima trupa vojnih okruga.

Izvor: Sputnjik

I, oglasio se Putin VIVEO
EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK / KREMLIN POOL

Podeli:

Kako je rekao, svi postavljeni zadaci tokom specijalne vojne operacije se izvršavaju.

Ruski lider je takođe predstavio komandantima novog ministra odbrane Andreja Belousova.

"Rad se odvija po planu koji je odobrila i pripremila komanda grupe, Generalštab. Svi postavljeni zadaci se izvršavaju", rekao je Putin.

Po njegovim rečima, ne samo da su prošle godine odbijeni svi kontranapadi protivnika, nego i od početka ove godine ruske snage u svim pravcima. svakodnevno poboljšavaju svoj položaj.

Takođe je dodao da što vojska bude efikasnije delovala na kontakt liniji, veće su šanse da se situacija u Ukrajini reši mirnim putem.

Putin je podsetio da je Rusija pokušala mirnim putem da reši situaciju u Ukrajini, ali nije uspela.

"Od 2014. godine, kada smo pokušali mirnim putem da regulišemo taj sukob, nažalost, ništa nije postignuto i bili smo prinuđeno da pristupimo zaštiti naših ljudi na tim teritorijama uz pomoć Oružanih snaga", konstatovao je predsednik.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: