Svet 0

15.05.2024.

10:38

Vojska saopštila: Ubijen komandant Hezbolaha

Jedan od komandanata libanske militantne grupe Hezbolah Husein Ibrahim Maki ubijen je u utorak uveče u napadu izraelske bespilotne letelice na jugu Libana, saopštila je danas izraelska vojska.

Izvor: Tanjug

Vojska saopštila: Ubijen komandant Hezbolaha
EPA-EFE/ATEF SAFADI

Podeli:

Maki je, prema navodima Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), bio komandant u takozvanoj jedinici Južnog fronta Hezbolaha, preneo je Tajms of Izrael.

Prethodno je komandovao Hezbolahovom obalskom divizijom.

Prema navodima IDF i libanskim medijima, Maki je bio meta dok se vozio u blizini Tira.

Hitna pomoc je saopštila da su u napadu ranjene još dve osobe.

Hezbolah je objavio Makijevu smrt, rekavši da je ubijen "na putu za Jerusalim", što je njegov naziv za operativce ubijene u izraelskim napadima.

IDF su saopštile da je Maki "planirao i izveo mnoge terorističke napade tokom rata koji je u toku sa Hamasom.

Prema navodima izraelske vojske, više od 30 komandanata Hezbolaha ubijeno u napadima na jugu Libana u poslednjih sedam meseci.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

19 h

Podeli: