Svet 1

15.05.2024.

23:25

Rat – dan 811: Rusi zauzimaju; Dejstvuje PVO; Šalju specijalne jedinice

Rat u Ukrajini – 811. dan. Na ukrajinskom frontu se nastavljaju žestoke borbe, ruske snage napadaju na Harkovskom, Kramatorskom i Pokrovskom pravcu.

Izvor: B92.net

Rat – dan 811: Rusi zauzimaju; Dejstvuje PVO; Šalju specijalne jedinice
Profimedia

Podeli:

Napadaju i u Vovčansku gde su trenutno okršaji na severnoj periferiji grada.

Završeno

22:56

Dejstvuje PVO

U Sevastopolju je aktivirana PVO, nekoliko vazdušnih ciljeva već je oboreno, saopštio je gubernator grada Mihail Razvožajev na svom Telegramu.

20:52

Ukrajinci prebacili elitnu jurišnu brigadu kod Časovog Jara

Oružane snage Ukrajine prebacile su elitnu jurišnu brigadu nacionalne policije Ukrajine "Ljut“ na harkovski pravac kod Časovog Jara, saopštile su bezbednosne agencije.
 

20:51

Nova eksplozija

Eksplozija je odjeknula u Poltavskoj oblasti Ukrajine, saopštio je ukrajinski portal "Obščestveno“.
 

17:11

Ukrajinci napali, ima ranjenih

Gubernator Zaporoške oblasti Evgenije Balicki saopštio je da ukrajinska vojska granatira mesto Kamenka Dnjeprovska i da u napadu ima ranjenih.
 

17:10

Javili se Ukrajinci

Oružane snage Ukrajine demantovale su da su izgubile Rabotino.

"Informacije o navodnom zauzeću sela Rabotino od strane ruske vojske nisu tačne“, rekao je portparol Snaga odbrane Juga Dmitrij Pletenčuk.
 

14:48

Blinken u Kijevu: SAD ne podržavaju Ukrajinu da gađa mete u Rusiji američkim oružjem

Američki državni sekretar Entoni Blinken je tokom konferencije za medije u Kijevu rekao kako SAD ne ohrabruju Ukrajinu da mete u Rusiji gađa oružjem koje je stiglo iz Amerike, ali i da veruje da Kijev sam treba da donosi odluke, preneo je Rojters.

Najavio je da bi američki predsednik Džozef Bajden u narednim nedeljama mogao da se sastane sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

14:47

Granatiran Dnjepar, poginule dve osobe

Načelnik Dnjepropetrovske oblasti Sergij Lisak naveo je da je u granatiranju grada Dnjepra pogođena infrastruktura i da su poginule dve osobe, preneo je Rojters.

U objavi na Telegramu naveo je da ima i povređenih, ali nije govorio o detaljima.

14:20

Rusi napreduju

Ruska vojska napredovale su i učvrstile položaje i centru sela Staromajorsko na zaporoškom pravcu, rekao je predsednik komisije Javne komore Rusije za pitanja suvereniteta Vladimir Rogov.
 

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: