Svet 5

12.05.2024.

9:25

Letelo u vazduh 350 kilometara od granice; Ukrajinci: Mi smo

Prema obaveštajnim podacima koje je otkrila ukrajinska vojska (HUR), oni su odgovorni za incident u rafineriji nafte koja se nalazi u ruskoj oblasti Kaluga 10. maja.

Izvor: bulgarianmilitary

Letelo u vazduh 350 kilometara od granice; Ukrajinci: Mi smo
Shutterstock/ Anelo

Podeli:

Vladislav Šapša, vršilac dužnosti guvernera Kaluške oblasti, ukazao je da je uzrok izbijanja požara bespilotna letelica koja se srušila.

Iako nije otkrio tačnu fabriku pogođenu događajem, lokalni očevici su zabeležili paljenje u Pervom zavodu, najvećem petrohemijskom preduzeću u Kaluškoj oblasti; informacije koje je propisno potvrdio ruski Telegram kanal Mash.

Rafinerija nafte, smeštena na skoro 350 kilometara od ukrajinske granice bavi se detaljnom preradom sirove nafte, kao i gasnog kondenzata.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin kasnije je potvrdio da je ruska odbrambena artiljerija presrela i neutralisala dron koji je napredovao ka gradu Moskvi.

Nije saopštio nikakve izveštaje o žrtvama ili infrastrukturnoj šteti.

Potkrepljujući prethodni izveštaj, izvor je potvrdio za bulgarianmilitary.com umešanost ukrajinske vojne obaveštajne službe u incident, nagoveštavajući upotrebu dronova kamikaza u napadu.
 

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: