Svet 0

11.05.2024.

20:03

Mišustin predložio novi sastav ruske Vlade

Premijer Rusije Mihail Mišustin predložio je novi sastav Vlade, a o imenovanju novih ministara će u narednih nedelju dana razmatrati ruska Državna duma.

Izvor: Sputnjik

Mišustin predložio novi sastav ruske Vlade
Profimedia

Podeli:

Mišustin je predložio da prvi potpredsednik Vlade bude Denis Manturov, a ostali novi vice premijeri Vitalij Saveljev, Dmitrij Patrušev, Aleksandar Novak, Dmitrij Grigorenko, Dmitrij Černišenko, Tatjana Golikova, Marat Husnulin, Aleksej Overčuk i Jurij Trutnjev.

Takođe, Mišustin je predložio da, za razliku od prošle Vlade, Roman Starovojt bude ministar saobraćaja, Anton Alihanov ministar trgovine, Sergej Civiljev Ministar energetike, Oksana Lut ministarka poljoprivrede i Mihail Dehtjarev ministar sporta.

Sada je na donjem domu ruskog parlamenta da donese konačnu odluku o imenovanju novih ministara.

Podsetimo, Državna duma Rusije prethodno je usvojila predlog ruskog predsednika Vladimira Putina da novi premijer ponovo bude Mihail Mišustin.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

1 d

Podeli: