Svet 0

04.03.2024.

21:34

Uhapšeno 4 osobe u Briselu: Planirali napad na koncertnu salu

Belgijska policija je uhapsila četiri osobe osumnjičene da su planirale da za nekoliko nedelja napadnu koncertnu dvoranu u Briselu.

Izvor: Beta

Uhapšeno 4 osobe u Briselu: Planirali napad na koncertnu salu
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Podeli:

Među uhapšenim su tri maloletneo osobe i jedna punoletna koja je optužena za "učestvovanje u aktivnostima terorističke organizacije".

Belgija je poslednjih godina bila na meti ekstremističkih napada, a najnoviji je bio u oktobru, kada su ubijena dva švedska fudbalska navijača u Briselu.

U ekstremističkim napadima na aerodrom u Briselu i stanicu podzemne železnice 2016. godine su ubijena 32 čoveka, a porota je prošle godine proglasila krivim šest osoba za to terorističko ubistvo koje je bilo deo talasa napada u Evropi pvezanih s grupom Islamska država.

Među osuđenima je i Salah Abdeslam koji već izdražava kaznu doživotnog zatvora u Francuskoj zbog učestvovanja u napadima na kafe u Parizu, muzičku dvoranu Bataklan i stadion 2015. godine. I ti napadi su bili povezani s istom ekstremističkom grupom Islamske države.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: