Svet 0

09.05.2024.

8:54

Strašno upozorenje: Deca u Rafi su na "ivici preživljavanja"

Deca u gradu Rafi na jugu Pojasa Gaze nalaze se na "ivici preživljavanja" zbog toga što je izraelska vojska zatvorila granični prelaz Rafa.

Izvor: Tanjug

Strašno upozorenje: Deca u Rafi su na "ivici preživljavanja"
Tanjug/AP Photo/Fatima Shbair, File

Podeli:

Zatvaranjem je onemogućena dostava humanitarne pomoći, upozorila je Kancelarija Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih poslova u svom najnovijem izveštaju.

U saopštenju se navodi da je u Pojas Gaze u proseku dnevno ulazilo 48 kamiona humanitarne pomoći i 166.000 litara dizela sve dok izraelski tenkovi nisu zauzeli palestinski granični prelaz Rafa u utorak.

"Nastavak blokade ulaska humanitarnih artikala preko prelaza Rafa i nastavak neprijateljstava imali bi ozbiljne posledice po pristup hrani", upozorava se u izveštaju UN, prenela je Al Džazira.

U najnovijem izveštaju se ponavlja ranije upozorenje agencije UN za decu, UNICEF-a, da se veliki broj dece od ukupno više od 600.000 mališana u Rafi već nalaze na "ivici opstanka" i da bi dalja izraelska ofanziva izložila decu "katastrofalnim rizicima".
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: