Svet 0

07.05.2024.

13:10

Tramp odbrusio: Ma radije ću u zatvor

Donaldu Trampu, bivšem američkom predsedniku i predsedničkom kandidatu na predsedničkim izborima u novembru, sudi se u Njujorku zbog sporne isplate bivšoj zvezdi filmova za odrasle Stormi Danijels.

Izvor: Klix.ba

Tramp odbrusio: Ma radije ću u zatvor
Profimedia

Podeli:

Tokom ovog suđenja sudija Huan Merčan je čak 10 puta upozorio Trampa da ne sme da govori o procesu van sudnice, takozvanoj naredbi o gegu.

Merčan je na poslednjem ročištu 10. put upozorio bivšeg predsednika SAD i dodao da će sledeći put sud razmatrati i potencijalnu zatvorsku kaznu. Tramp je odgovorio samo nekoliko sati po završetku saslušanja i rekao kako ne planira da poštuje odluku suda i da je spreman da ide u zatvor.

"Iskreno, naš Ustav je mnogo važniji od zatvora", rekao je Tramp novinarima u hodniku zgrade suda na Menhetnu.."Nije ni blizu. Svaki dan bih se žrtvovao."

Za nepoštivanje ove sudske odluke Tramp je već platio 10 puta po 1.000 dolara, što je maksimalna kazna, a sud može da izrekne i kaznu do 30 dana iza rešetaka.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: