Svet 49

03.05.2024.

23:22

Rat – dan 799: Odjekuju sirene; Rusi napreduju; "Sve je mračnije"

Rat u Ukrajini – 799. dan. Nastavljaju se žestoke borbe na istoku i severoistoku Ukrajine.

Izvor: B92.net

Rat – dan 799: Odjekuju sirene; Rusi napreduju; "Sve je mračnije"
Profimedia

Podeli:

Portparol ukrajinske strateške komande Istok Nazar Vološin upozorio je da se situacija na frontu u istočnoj Ukrajini pogoršava, premda ukrajinske snage "i dalje čvrsto drže" odbrambene linije protiv, kako je naveo, bolje opremljenog neprijatelja.

Završeno

22:47

Rusi ponovo prete: Zapamtite da Moskva ima nuklearno oružje

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova zatražila je danas od britanskog ministra spoljnih poslova Dejvida Kamerona ''da zapamti da Moskva ima nuklearno oružje'' dok govori da Ukrajina može da izvodi napade unutar Rusije.

Ceo tekst pročitajte ovde.

22:30

Treći put u toku dana na teritoriji Ukrajine je proglašena vazdušna opasnost.
 

22:29

USAID šalje Ukrajini 250 miliona dolara pomoći za poljoprivredu

Više od 250 miliona dolara biće poslato za obnovu i proširenje poljoprivrednog sektora Ukrajine u okviru novog programa USAID ''Harvest'', izjavio je danas zamenik ukrajinskog ministra poljoprivrede Denis Bašlik.

Gubici i štete na poljoprivrednom sektoru Ukrajine, kao rezultat vojne intervencije Rusije, iznosili su preko 80 milijardi dolara do kraja februara, prema procenama Kijevske škole ekonomije i Svetske banke, navodi Kijev independent.

Program, finansiran od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), podržaće male proizvođače žitarica i uljarica u proširenju njihovih tržišta izvoza, rekao je Bašlik.

19:17

Posledice ruskih udara na Holodnogorsk

17:47

Pogođeno: Gori tenk

16:37

Šmihal: Rusija uništila ili oštetila više od 250.000 kuća u Ukrajini

Ukrajinski premijer Denis Šmihal kaže da je u ruskim napadima uništeno ili oštećeno više od 250.000 ukrajinskih kuća, te da se očekuje da obnova zemlje košta 486 milijardi dolara, prenosi Ukrinform.

"Borba za slobodu Ukrajine se nastavlja. Ali mi već planiramo obnovu, uključujemo partnere i tražimo resurse", rekao je Šmihal i poručio da "Rusija mora da plati sve u potpunosti".

16:33

Rusi napredovali ka Časovom Jaru

15:44

Sirene širom Ukrajine, eksplozije u Harkovu

Vazdušna opasnost proglašena je na celoj teritoriji Ukrajine, prenose mediji.

Eksplozije su već počele da ojekuju u Harkovu.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: