Svet 6

02.05.2024.

21:43

Rusi nisu znali šta ih je snašlo: Američki "Bredli" se prišunjao i "spržio" transporter VIDEO

Rafali metaka pretvorili su u buktinju ruski MT-LB i sprečili ga da se povuče sa bojnog polja.

Izvor: bulgarianmilitary

Rusi nisu znali šta ih je snašlo: Američki "Bredli" se prišunjao i "spržio" transporter VIDEO
Profimedia

Podeli:

Ovaj intrigantan video se pojavio na društvenim mrežama, a izvori sugerišu da je snimak nastao nedavno, i prikazuje jedan od svakodnevnih događaja između ukrajinskih i ruskih kopnenih snaga.

MT-LB je brzo transportno vozilo. Najmanje desetak ruskih vojnika se moglo videti na njegovom krovu, zaklonjenih platnenim pokrivačem.

Iako ne služi kao nepropusna barikada, čini se da se platno koristi ili za kamuflažu ili kao zaštita od sunca.

U jednom trenutku, rusko vozilo se zaustavlja i vojnici odmah počinju da se razilaze, tražeći zaklon u prirodnoj kamuflaži obližnjeg žbunja i drveća.

U tom trenutku ukrajinski M2 Bredli je uočio aktivnost i zauzeo optimalnu vatrenu poziciju.

U početku je izgledalo da vozač MT-LB-a nije bio svestan da se nalazi na nišanu. Ovo bi objasnilo zašto je počeo da se povlači laganim tempom.

Međutim, sa ispaljivanjem prvog metka, brzina MT-LB se brzo povećala dok je vozač pokušavao da pobegne, ali za rusko oklopno vozilo bilo je prekasno.

Kiša metaka počinje da pogađa prednji desni i zadnji deo ruskog MT-LB.

M2 Bradli je uspešno imobilizirao MT-LB iz daljine, čak je uspeo da zapali njegov zadnji deo, gde se nalazi odeljak za vojnike - iako se u ovom slučaju činilo da nije zauzet.

Ruski vojnici koji su prethodno sišli sa vozila pokušali su da pobegnu od haosa koji je usledio, samo da bi se našli bespomoćno uhvaćeni u nemilosrdnoj unakrsnoj vatri.
 

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: