Svet 0

27.04.2024.

19:25

Eksplozija u vojnoj bazi: Poginulo dvadeset vojnika

Dvadeset vojnika je poginulo, a nekoliko je povređeno u eksploziji municije u vojnoj bazi na zapadu Kambodže, saopštio je premijer Hun Manet.

Izvor: Tanjug

Eksplozija u vojnoj bazi: Poginulo dvadeset vojnika
Shutterstock/TFoxFoto

Podeli:

On je u objavi na platformi Fejsbuk rekao da je bio "duboko šokiran" kada je primio vest o eksploziji u bazi u provinciji Kampong Speu, ali nije podelio detalje o uzroku eksplozije.

Hun Manet je izrazio saučešće porodicama vojnika i obećao da će vlada platiti njihove sahrane i obeštećenje poginulima i povređenima, prenosi AP.

Slike sa lice mesta pokazuju da vatra u uništenoj zgradi još nije potpuno ugašena, kao i povređene vojnike na lečenju u bolnici.

Hun Manet, koji je diplomirao na Vojnoj akademiji SAD u Vest Pointu, unapređen je u generala sa četiri zvezdice neposredno pre nego što je izabran za premijera, nasledivši svog autokratskog oca Hun Sena.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: